fbpx

Novi treći put

Autor: Jovana Pavlović

Objektivnost američkih medija u domaćoj politici

Objektivnost američkih medija u domaćoj politici

U trenutku kada su mediji puni svakojakih vesti i neproverenih informacija, nameće se veliko pitanje o tome kako plasirane vesti medijskih kuća mogu da utiču na mišljenje potencijalnih glasača. Izrazita politička polarizacija među američkim biračima, u odnosu na medije koje konzumiraju, budi jasne sumnje u objektivnost savremenog informisanja.

Da li američki mediji i dalje drže do visoke profesionalnosti svojih novinara od kojih se očekuje da o svemu izveštavaju objektivno ili je pripadnost određenoj političkoj struji srušilo ovaj vrlo važan princip novinarskog profesionalizma?

Ceo tekst

TV reklame i američki izbori

TV reklame i američki izbori

Američke izbore tradicionalno obeležava ogromna potrošnja na kampanje kandidata i u unutarpartijskoj trci i u predsedničkoj trci. Na prethodnim izborima, cifre potrošene u predsedničkom finalu dolazile su blizu dve milijarde dolara. Jedan od glavnih predmeta potrošnje kandidata svakako predstavljaju TV reklame. Međutim, nakon ovogodišnjih unutarpartijskih izbora kod demokrata i prethodnih predsedničkih izbora 2016, postavlja se pitanje njihove stvarne efikasnosti i važnosti.

Ceo tekst